Eriksberg

Ett semestertips för djur och naturintresserade

Jag tänkte tipsa om Eriksberg, ett naturreservat mellan Karlshamn och Ronneby i Blekinge. Vi var där sista helgen i maj och höll utbildning inom karpfiske för ett gäng ungdomsledare. Vi skulle även provfiska områdets tre karpvatten. Sjöarna höll blandat fjällkarp och spegelkarp i vikt upp till 3 kg. Området är även känt för sitt fina gäddfiske i skärgårdsvikarna.
Förutom sjöarna finns mycket annat spännande att titta på.
Naturen är mycket fin med ett omväxlande landskap där kustmiljön möter skogslandet. Eriksberg är ett 10 kvadratkilometer stort inhägnat reservat där man kan se mycket vilt i deras rätta miljö.
Under vår vistelse såg vi vildsvin, dov- och kronhjortar och även visenter (en bisonoxe som ska ha funnits vild i Sverige längre tillbaka). Det finns även chans att se mufflonfår.
Öppettiderna är under 2003- 8 juni- 24 augusti från kl 12 dagligen.
Inträdespriserna är 80 kr/pers. eller 200 kr för familj. Det finns även säsongskort att köpa. På godset finns även café och diverse försäljning mm.

Har du vägarna förbi under sommaren tycker jag att du ska svänga in på Eriksberg och uppleva exklusiv svensk natur och alla de ståtliga djuren. Jag tyckte att det var något utöver det vanliga.

Hälsningar Carl-Johan Månsson, SFK Kroken


En av sjöarna på vackra Eriksberg. I sjön finns fjällkarp och bestånd av röda näckrosor.