Fiskerapport maj 2009

Fiskerapport maj 2009

Våren är en hektisk tid där fisketiden konkurrerar med alla andra saker som ska hinnas med. Här kommer några rader om vad som hänt så här långt under månaden kring karpfisket, aktuellt och arrangemang.

Om vi börjar med karpfisket så har det varit en ganska trög inledning. Totalt har fem karpar kommit upp där den största är Micro på hela 17070 gr. Fisken togs den 3 maj på boilie. Ytterligare en karp har vägt över 10 kg. Förhållandena har inte varit bra, det har varit kallt och blåsigt den mesta tiden i maj månad vilket inte gynnar karpfisket i Färgsjön. Jag har själv lagt några nätter utan ett enda pip i larmen. Det som behövs är lite stabilare väder så att vattentemperaturen höjs några grader.


Boiliekrok

Äntligen ligger den nya sportfiskeguiden ute på Hultsfreds kommuns hemsida. Den innehåller beskrivningar över 28 vatten inom kommunen och ger svar på var, när och hur man kan fiska efter olika fiskarter. I guiden som man hittar på adressen http://www.hultsfred.se/fiske kan man även rapportera in fångade fiskar. Alla klubbens intressanta vatten finns redovisade i guiden. Hittills har informationen fått många positiva reaktioner och jag hoppas att den kommer att bli välanvänd.

Den 17 maj anordnades Hammarsjödagen vid Stora Hammarsjön. Undertecknad var med och berättade om fisket i kommunen. Arrangemanget var välbesökt där bl.a. dykarklubben hade uppvisning.


Larmen har varit tysta i Färgsjön.

Rapport och foto: Carl-Johan Månsson