Jaktmässa

Jaktmässa på Moliljan, "Slottet i skogen" lördagen 21 augusti 2010.


Dick Åkesson tar igen sig i stolen och vilar den onda foten.

Vi, dvs Dick Åkesson och jag, hade blivit tillfrågade om vi ville ställa upp på jaktmässan och göra lite PR för SFK Kroken. Efter lite letande inne i Hultsfred i klubblokalen hittade vi en del skyltar och pappskivor. Hos Bosse i Ödhult hämtade vi informationsblad och annat smått och gott.

På lördagmorgonen regnade det och när vi kom upp till Moliljan visade det sig att vi skulle vara utomhus, vilket vi inte hade klart för oss. Här behövdes en stor pressening och förlängningskablar till datorn. Vi åkte hem till mej och hämtade detta och riggade upp pressen på ett stånd som redan var uppsatt och uppmärkt med SFK Kroken. Det stog faktiskt SF Kroken så vi fick rita till ett K med kulspetspenna. När väl presseningen var på plats blev det uppehåll och solen tittade fram, det blev faktiskt väldigt varmt stundtals. Senare på eftermiddagen började det att blåsa så mycket att ståndet var på väg att flyga bort flera gånger och våra informationsblad blev veritabla flygblad istället. Vi fick under dagen reda på att nya presseningar fanns att låna på plats men det visste vi ju inte från början.

Våran monter blev välbesökt eftersom arrangören hade ordnat en tävling där besökarna skulle hitta 3 utvalda utställare för att få en stämpel och vi hade fått en sådan. Ett av priserna var ett presentkort på fiskekort som hade skänkts av SFK Kroken.
Vi körde en video om Sportfiskarna på datorn men i solskenet var det inte lätt att uppfatta informationen på skärmen. Vi informerade om SFK Kroken och lämnade ut av den information vi hade till hands. Några var riktigt intresserade. Om vi har fått några nya medlemmar p.g.a detta vet vi väl inte ännu.

Jag och Dick var överens om att nu när vi visste hur det hela fungerade och om det skulle bli fler liknande uppdrag så skulle vi vara bättre förberedda. Det borde räcka med ett (1) blad med samlad information och dessutom skulle man ha någon rolig aktivitet.

Kenth Zingmark