Hösten gör sitt intåg

Hösten gör sitt intåg!

Efter en varm sommar med mycket höga vattentemperaturer i sjöar så kommer nu en lite svalare period. Jag har själv så gott som avlutat en hektisk provfiskesäsong med totalt fem veckors nätprovfiske i Småland, Halland och Skåne. En elfiskeundersökning i ett litet vattendrag söder om Kalmar återstår. Sjöarna har haft ovanligt hög vattentemperatur denna sommar vilket kan bidra till lägre syrehalter. Fisken kan ju flytta på sig som tur är.

Fick för någon vecka sen en trevlig rapport från Peter Svensson, Kalmar, som sköter rapporteringen exemplariskt. Peter hade turen att fånga Nisse på vikten 17620 g (90 cm). Peter har under många år fiskat karp så det är kul att han börjat komma igång även i Färgsjön. Fångsten gjordes kvart i åtta på morgonen. Överlag har det under sommaren varit ganska lågt fisketryck i karpsjöarna. Stockebrogöls karpar har lockat några att köpa dygnskort vilket är kul.


Peter Svensson med en rikskänd höstkarp: Nisse.

Nu väntar vi väl alla på att årsrapporten ska sättas på pränt. Detta dröjer ett tag till och säsongen är inte över ännu. September är en mycket bra karpfiskemånad. Testa själv vet jag!

Rapport av C-J Månsson