Karppass

Karppass i Färgsjön & Stockebrogöl våren 2009

Rapporterat av: C-J Månsson

Tills årsberättelsen från karpfisket 2009 kommer upp på hemsidan (december) får ni hålla tillgodo med en berättelse från vårens fiske som jag fick av Christian Hermansson. Crille är en av de som fiskat mest i Färgsjön de senaste åren och han är även med i SFK Krokens karpkommitté. Han och Alf fiskade i båda områdets sjöar i slutet av maj och det blev en del action. Det är extra kul att det börjar hända saker i Stockebrogöl. Sakta men säkert klättrar karparna uppåt! Hoppas att man framöver har möjlighet att uppleva Stockebrogöl som den gör sig bäst i mitt tycke: som en avstressande karpsjö där man kan smyga runt med ett flötmete.


Crille med en av ”Stockens” speglar 2009. 5250 g vägde denna.

Håll tillgodo med Crilles actionfyllda text:

Har i veckan fiskat fyra nätter med bra resultat. Började med tre nätter i Färgsjön. Hade mäskat i Viken då Alf skulle komma upp och köra några nätter. Då jag började fiska en natt tidigare så valde jag att sätta mig på en omäskad plats. Inget händer varken på kvällen eller natten, men 08:45 tisdag morgon drar det iväg och efter en odramatisk drillning kan jag håva en stor karp som tänjer vågen till 16550g med längden 88 cm. Den lockades av en Fusion snowman+pva bag innehållande laxpellets och choppade Fusion bullar på en ACE siltrig.

Senare under dagen flyttade jag in till viken och Alf anslöt. Inget händer under kvällen, men på morgonen drar det iväg på Alfs högerspö. Fisken går fast så det blev en liten båttur. 9900 g och 73 cm vägde och mätte den. Andra natten i Viken var lugn men på morgonen börjar något som fick mig att garva, först simmar ett rådjur in i Alfs linor och skapar kaos. Som tur var vände den halvvägs. Två timmar senare får han ett utdrag som visar sig va en and. Båtutflykt och avkrokning av flygfä!

På onsdagen var vi och mäskade en närliggande sjö som vi skulle köra sista natten i. Torsdag middag packade vi ihop körde upp till Stockebrogöl. Fick ut grejorna vid tre tiden. 17:00 kör det iväg på mitt höger spö fiskat 70-80 m bort mot ett näckrosbälte. Efter en nice fajt kan Alf håva en liten spegel på 5250g. Hi-viz Pineapple pop-up+tigernöt var betet och mäskningen bestod av Fusion bullar, fodermajs, hampapellets och laxpellets. Ut med Ace siltriggen igen (likadant bete). Nu dröjer det till 21:00 då drar det iväg på samma spö. Vågen visar 9050g, nu känns det ganska bra med två karpar på fyra timmar! Ut med samma bete. Grillar lite och sänker några pilsner, inget mer under kvällen eller natten då det hällregnar mellan 02:00-07:00. Käkar frukost och funderar på att börja plocka ihop när mitt höger spö än en gång drar iväg, fisken känns ganska tung och går i sidled några gånger. Alf lyckas med håvningen igen och vi ser en spegel i fin kondition. Min Electro Samson visar 7400g. En riktigt fin Stockebrokarp. Två timmar senare packar vi ihop nöjda (ialla fall jag) efter fyra härliga karpfiskedygn.

/Crille Hermansson